seizoenstip : spinazie

Spinazie is een van de eerste groenten in de lente. Ze wordt al gezaaid als het nog koud is, maar begint pas goed te groeien bij de eerste warmte.
Spinazie wordt meestal gestoofd met het restwater van de laatste spoelbeurt (Spinazie van buiten kan vuil zijn na een fikse regenbui).
Je kan ze echter ook stoven met wat boter, wokken, of zelfs jonge blaadjes rauw tussen de sla snipperen.

Tip : recept van een vaste klant op de boerenmarkt :
Snij kippenfilets in hapklare stukken.
Bak de stukjes kip in een grote wokpan aan alle kanten.
Spoel de spinazie en voeg ze bij de kippenfilets.
Sluit de wok en laat stoven tot de spinazie en de kip gaar zijn.(af en toe roeren)
Leg dan bovenaan enkele blokjes Bettekaas en laat nog een minuutje met gesloten deksel nagaren.
Roeren en klaar! Je kan hierbij een aardappelpuree (van Bintjes) serveren.