seizoenstip : rabarber

Rabarber kan geoogst worden van maart tot augustus. De jonge stelen kunnen ongeschild gebruikt worden en hoeven dan niet veel suiker. Oudere stelen bevatten meer oxaalzuur.
Rauwe rabarber is een verfrissend tussendoortje. Snijd hiervoor de stengels in stukken en doop ze in een beetje suiker of zoetstof. Probeer ook eens in een beetje zout!
Rabarber kan verwerkt worden in compote, confituur, sap of sorbet; of als vulling voor lekkere taart.
Tip : rabarberdessert :

Was ongeveer 1 kg rabarber en snijd de stelen in stukken van 2cm.
Laat ze in een afgesloten pan met wat water in een paar minuten gaar stoven.
Voeg suiker bij naar smaak. Bereid een siroop van 250ml appel-pompelmoessap met 125gr suiker.
Klop 200gr plattekaas luchtig en voeg naar smaak siroop toe.
Doe de rabarbermoes in glazen en schep de plattekaas erover uit.
Smakelijk!